Eetika pärast muretsev Cristiano Ronaldo ei avalda saladust

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: PETER POWELL/EPA/Scanpix

Jalgpallistaar Cristiano Ronaldo märkis Sky Sportsile, et pole Manchester Unitedis võitlemaks viiendate, kuuendate ja seitsmendate kohtade pärast. «Olen siin, et võistelda ja võita,» kinnitas portugallane.

United kulutas eelmisel suvel taas kümneid miljoneid eurosid võistkonna tugevdamiseks ning hooaja jooksul vahetati ka peatreenerit, kui ametisse sai tunnustatud sakslane Ralf Rangnick. Ent vangerdatakse, nagu vangerdatakse, klubi on Inglismaa kõrgliigas alles seitsmes, ehkki tõele au andes on Meistrite liigasse pääsemiseks kõik võimalused veel olemas. Kuid tipust, kuhu võistkond ihkab naasta, ollakse kaugel-kaugel.

«Ma ei nõustu, et Unitedi mentaliteet on olla esikolmikust väljas,» rääkis möödunud suvel Manchesteri naasnud Ronaldo. «Millegi hea loomiseks on mõnikord vaja midagi vana lõhkuda. Loodan, et uuel aastal jõuab klubi tasemele, mida fännid nõuavad. Nad väärivad seda.»

36-aastase portugallase sõnul on Unitedil võimalik midagi muuta. «Ma tean, kuidas seda alustada, kuid ei ütle seda, sest minu hinnangul poleks see minust eetiline. Küll saan öelda, et kõik pallurid saavad paremini mängida.»

Ronaldo on küll vutimaailma superstaar, kuid sel hooajal on teda kritiseeritud vähese kaitsetöö eest, nagu tavaks saanud. Samas on tõsi on ka see, et ründaja on löönud mitu tähtsat väravat, mis päästnud Unitedi nii mõnestki raskest seisust. Kõikide sarjade peale on Ronaldol sel hooajal kirjas 21 mänguga 14 tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles