Väidetavalt tuleb Audi F1-sarja, kui vormelid võtavad ralliautodest eeskuju

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Vormelimaailm pole Audile täiesti tume maa, sest näiteks on nad osalenud elektrivormelite sarjas Vormel E.
Vormelimaailm pole Audile täiesti tume maa, sest näiteks on nad osalenud elektrivormelite sarjas Vormel E. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Vormelimaailmas on pikalt sahistatud, et Saksamaa legendaarne autotootja Volkswagen viib mõne oma brändi F1-sarja. Allikale tugineva maineka uudisteagentuuri Reutersi teatel tehakse Audi kohta otsus kas selle aasta esimese kvartali lõpus või teise alguses.

Uudisteagentuuri teatel on Volkswageni otsuse juures põhiküsimuseks, kas F1-sari võtab 2026. aastaks kasutusele sünteetilise kütuse või mitte. Autoralli MM-sari on osalt seda teed juba läinud, sest alates tänavusest kasutatakse kõrgeimas ehk Rally1-klassis sünteetilise- ja biokütuse segu.

Varem on kirjutatud, et võidusõidumaailma kuningliku sarjaga liituvad Audi ja Porsche, kes teevad koostööd vastavalt McLareni ja Red Bulliga, et võidelda Ferrari ja Mercedese vastu.

Ent kirjutatud on sedagi, et Audi ostis 2021. aasta lõpus kogu McLareni ehk mitte ainult nende F1-tiimi. Nii Audi kui ka McLaren teatasid aga, et see kuulujutt ei vasta tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles