Hirmus: ekipaaž kihutas Dakari rallil 170 km/h, kuigi neil polnud pidureid!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Just sellise masinaga kihutavad Deniss Krotov ja Konstantin Žiltsov Dakari rallil.
Just sellise masinaga kihutavad Deniss Krotov ja Konstantin Žiltsov Dakari rallil. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Dakari ralli pole nõrganärvilistele. Venelased Deniss Krotov ja Konstantin Žiltsov pidid oma raudset närvi näitama võistluse kümnendal katsel, kui nende auto pidurid ütlesid üles.

Žiltsov viskas kodumaa meediga vesteldes nalja, et ei julge oma võistlusriietust seljast võtta ja pessu panna, sest nii näeksid tiimiliikmed, mis on kombinesooni sees.

«Fakt on see,» alustas Žiltsov, kelle sõnul kihutati vahepeal 170 km/h, «et kümnendal kilomeetril, kui liivadüünide osa oli just alanud, avastasime, et meil pole pidureid. Ma pole pikka aega olnud nii hirmul! Pidurivoolik purunes, aga kuidagi pääsesime düünidest. Deniss üritas hoogu maha võtta käikude vahetamisega.»

Pärast kümnendat katset hoiavad Krotov ja Žiltsov autode arvestuses 29. kohta. Juhib neljandat üldvõitu jahtiv Nasser Al-Attiyah, kes edestab üheksakordset autoralli maailmameistrit Sebastien Loebi 32 minuti ja 40 sekundiga.

Praegu sõidetakse Dakaril 11. katset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles