Mercedesel olla plaan B ja C, kui Hamilton karjääri ei jätka

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Pierre Gasly (vasakul) ja Esteban Ocon.
Pierre Gasly (vasakul) ja Esteban Ocon. Foto: SEBASTIEN NOGIER/AFP/SCANPIX

Ehkki seitsmekordset F1-meistrit Lewis Hamiltoni oodatakse võidusõidumaailma kuninglikku sarja tagasi, kirjutab Prantsusmaa mootorispordimeedia, et tema tööandja Mercedes on mõtlemas varuplaanide peale.

Kuigi F1-hooaeg lõppes kuu aega tagasi, pole endiselt ametlikku kinnitust, et Hamilton karjääri jätkab. Kuulujutud, kas inglane lõpetab või mitte, vohavad seetõttu edasi. Siiani on legend ülipettunud viisis, kuidas ta Max Verstappenile tiitli kaotas. Kuna ta on avalikkuse eest kadunud, aitab see spekulatsioone elus hoida.

Üheks võimalikuks Hamiltoni asendajaks on märgitud prantslane Esteban Ocon, kes oli 2019. aastal Mercedese varusõitja. Ta oleks loogiline valik, sest viimati Alpine'i esindanud sõitja mänedžer on Mercedese tiimipealik Toto Wolff ning Ocon kuulus Saksamaa autotootja võistkonna noorteakadeemiasse.

Pealegi tegi Ocon mullu hea hooaja, teenides teiste hulgas kiitust ka Wolffilt. 25-aastane Gallia kukk võitis Ungaris karjääri esimese GP ning oli poodiumile lähedal ka Saudi Araabias, kuid Valtteri Bottas möödus temast viimasel sirgel.

Teiseks võimalikuks Hamiltoni asendajaks peetakse AlphaTauri Pierre Gaslyd, kes olla ka Wolffi eelistus. Temagi on prantslane ja tegi eelmisel aastal väga hea hooaja. Gasly «probleem» on aga tema seotus Red Bulli ehk Mercedese viharivaaliga – ei usuta, et Red Bull oleks nõus üht oma talenti, olgugi et ta sõidab sõsartiimis, loovutama, eriti kui tal on veel kehtiv leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles