Maailma neljas reket kritiseeris Djokovici: ta ei mängi samade reeglite järgi

Copy
Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas. Foto: David Gray/EPA/Scanpix

Tipptennisist Stefanos Tsitsipas (ATP 4.) leiab, et Novak Djokovici otsus lennata kaitsepookimata Austraaliasse oli väga julge.

India väljaande WIONiga rääkinud 23-aastane kreeklane jätkas: «Keegi poleks osanud mõelda Austraaliasse tulemisele, olles vaktsineerimata ja järgimata ette kirjutatud reegleid. Novaki jaoks töötas asi teistpidi. See nõuab suurt julgust. Samas paneb ta suure slämmi turniiri ohtu ning ma ei arva, et palju tennisiste oleks nõus seda tegema.»

Tsitsipase sõnul on sisuliselt iga Austraaliasse reisinud mängija järginud nõudeid ja vaktsineeritud. «Oleme selle nimel vaeva näinud, aga tundub, et kõik ei mängi samade reeglite järgi,» viitas ta Djokovici tohuvabohule. 

Möödunud nädala kolmapäeval Austraaliasse saabunud Djokovic sai piiripunktis teada, et tema viisa on kehtetuks tunnistatud. Djokovicil polnud küll viisa jaoks vajalikku vaktsiinipassi, kuid sai tänu koroonaviiruse läbipõdemise tõendile riiki sisenemiseks eriloa. Piiripunktis aga kõrgemate Austraalia võimude arvates sellest ei piisanud.

Edasi paigutati Djokovic immigrantide kinnipidamiseks mõeldud hotelli, kust ta vabanes esmaspäeval, kui kohus tühistas Austraalia valitsuse otsuse tema viisa kehtetuks tunnistada. Ent Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke võib Djokoivici siiski riigist välja visata. Lõplikku otsust pole veel tehtud.

Tagasi üles