BLOGI JA GALERII ⟩ Meeste üksiksõidu EM-tiitel rändas Venemaale, Levandi tegi tubli tõusu

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Tallinnas toimuval iluuisutamise EMil sai reedel esimest korda näha jäätantsijad. Nende seas astusid võistlustulle ka Eestit esindavad Solene Mazingue–Marko Jevgeni Gaidajenko, kes püstitasid rütmitantsus isikliku tippmargi ja edenesid viimasena laupäevasesse vabatantsu. Õhtul jagati medaleid aga meeste üksiksõidus, kus krooniti Euroopa meistriks venelane Mark Kondratjuk. Lühikava järel 17. kohta hoidnud Arlet Levandi tõusis kukkumisest hoolimata vabakavaga kolme koha võrra 14ndaks.

Enne võistlust: 

Jäätantsus astub võistlustulle 26 paari, kes on jagatud kuude stardigruppi. Päevale antakse avalöök veidi enna kella ühte, Gaidajenko ja Mazingue tulevad rütmitantsus jääle teise grupi kolmanda paarina ehk kell 13.45. Paari senine tippmark pärineb mullu novembris Varssavis toimunud võistluselt, kus koguti 147,53 punkti. Rütmitantsus on nende parim tulemus 58,89 silma. 

Jäätantsu favoriitideks on venelastest valitsevad maailmameistrid Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov. Nende suurimateks konkurentideks saab pidada kaasmaalasi Aleksandra Stepanovat ja Ivan Bukinit ning Itaaliat esindavat Charlene Guignardi ja Marco Fabbrit.

Kell 18 algavas õhtuses programmis riputatakse medalid kaela aga parimatele meesüksiksõitjatele. Kui just kukkumisi ei esine, jagavad pjedestaalikohad omavahel venelased Jevgeni Semenenko (99,04 punkti pärast lühikava), Mark Kondratjuk (99,06) ja Andrei Mozaljov (99,76). Vabakavas on võimalik kaasa elada ka Arlet Levandile, kes hoiab lühikava järel 70,04 punktiga 17. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles