Djokovici viisa tühistati taas, maailma esireket peab Austraaliast lahkuma (10)

Christopher Krutto
Copy
Novak Djokovic 14. jaanuaril Austraalias trenni tegemas.
Novak Djokovic 14. jaanuaril Austraalias trenni tegemas. Foto: DIEGO FEDELE/SCANPIX

Austraalia immigratsiooniminister Alex Hawke tühistas tennise maailma esireketi Novak Djokovici viisa. See tähendab, et serblane peab riigist lahkuma.

Hawke põhjendas, et tegi otsuse avalikkuse huvi toel. Kuigi otsust oodati mitu päeva, siis Hawke võttis korralikult mõtlemisaega. «Kaalusin kõiki tõendeid, mida siseasjade osakond, Austraalia piirivalve ja härra Djokovic mulle esitasid,» seisis Hawke'i avalduses.

Tegu on teise korraga, kui Djokovici viisa tühistati. Esimest korda tühistati tema viisa pärast seda, kui ta üritas riiki siseneda. Selle otsuse pööras kohus mõni päev hiljem ümber ja tennisetähest sai Austraalias vaba mees.

Ometi on sealse seadusandluse järgi immigratsiooniministril õigus välismaalaste viisasid vajadusel tühistada. Kuivõrd minister kasutas Djokovici viisa tühistamiseks paragrahvi 133C(3), siis tähendab see seda, et Djokovicile rakendub ka kolmeaastane riiki sisenemise keeld.

Veel pole teada, kas ja kuidas võib Djokovic otsust apelleerida, kuid hetkeseisuga on serblane kohustatud riigist lahkuma.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles