Suurepärase sõidu teinud Eesti teatenaiskond finišeerus esikümnes

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johanna Talihärm tõi ankrunaisena Eesti naiskonna kaheksandana finišisse.
Johanna Talihärm tõi ankrunaisena Eesti naiskonna kaheksandana finišisse. Foto: Ergo Kukk

Ruhpoldingis peetav laskesuustamise MK-sari jätkus naiste teatesõiduga. Eesti naiskond lõpetas võistluse kaheksanda kohaga. Esikoha noppis Prantsusmaa naiskond.

Eesti naiskond läks rajale koosseisus: Regina Oja, Tuuli Tomingas, Susan Külm ja Johanna Talihärm ehk meil oli väljas tugevaim nelik.

Esimesena rajale läinud Oja tegi hooaja ühe parima esituse, kui suutis üht varupadrunit kasutades hoida Eesti neliku kuuendal kohal ning liidrist jäädi teatevahetust üle andes ainult 25,5 sekundi kaguusele.

Seejärel läks võistlustulle meie naiskonna liider Tomingas, kes tegi lasketiirudes juba kaks eksimust, ent endiselt püsis Eesti kõrges mängus. Pärast poolt võistlusmaad jäi Eesti seitsmendat kohta hoides liidrist endiselt 26,3 sekundi kaugusele.

Suurem vahe tuli sisse kolmandas vahetuses, kus üleeile end esmakordselt sprindist jälitussõitu viinud Külm andis veidi suusarajal konkurentidele ära. Samuti tuli tal lasketiirudes kasutada kolme varupadrunit ning nõnda langes Eesti kaheksandale kohale, jäädes liidrist 1.30,9 kaugusele.

Viimases vahetuses tegutses Talihärm kindlalt ning ta suutis ilusa tegutsemisega just püstitiirus Eestile kaheksanda koha kindlustada. See oli esimene kord pärast 1993. aastat, kui Eesti nelik nõnda kõrgel MK-sarjas finišeerus. Tasub märkida, et toona oli rajal üheksa naiskonda, täna aga 24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles