BLOGI JA GALERII Petrõkina tõusis kaheksandaks, Kiibus sai 11. koha (3)

Ville Arike
, reporter
Copy

Tallinnas peetaval iluuisutamise EMil jagatakse täna välja kaks viimast medalikomplekti. Naiste vabakavas püüavad lühikavas saadud 15. ja 17. kohta parandada Eva-Lotta Kiibus ja Niina Petrõkina. Jäätantsus pälvisod Solene Mazingue ja Marko Jevgeni Gaidajenko 20. koha. Naiste üksiksõit algas kell 18.38, Postimees teeb võistluspäevast tekstilise otseblogi.

Enne võistlust:

Mazingue ja Gaidajenko püstitasid rütmitantsus 60,36 punktiga isikliku rekordi ja pääsesid sellega viimasena vabakavale. Liidrikohalt leiab venelastest tiitlikaitsjad ja valitsevad maailmameistrid Viktoria Sinitsõna – Nikita Katsalapovi (87,89 punkti). Neile järgnevad kaasmaalased Aleksandra Stepanova – Ivan Bukin (86,45) ning itaallased Charlene Guignard – Marco Fabbri (83,35).

Naiste üksiksõidus ei vastanud Kiibuse ja Petrõkina punktisumma päris nende ootustele (vastavalt 59,16 ja 58,30), kuid hullu altminekut ka ei toimunud. Kaheksas koht jääb neist vastavalt vähem kui nelja ja viie punkti kaugusele.

Tabeli tipus suutis kolme venelanna vahele end suruda belglanna Loena Hendrickx. Lühikavas 90,45 punktiga maailmarekordi püstitanud Kamila Valijeva esikoht on ilmselt väljaspool kahtlust, kuid ülejäänud medalite saatus on lahtine. Hendrickx sai lühikavas punkte 76,25, Aleksandra Trussova 75,13 ja Anna Štšerbakova 69,05.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles