Arctic Rallyl hea hoo leidnud Kaur lõpetas teisena, lõpp pakkus kõvasti draamat

Christopher Krutto
Copy
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel sõideti Soomes Rovaniemi juures üks legendaarsemaid talverallisid Arctic Rally, kus tugeva esituse tegi Eesti rallipaar Egon Kaur - Silver Simm, saades üldkokkuvõttes teise koha.

Kaur alustas võistlust kaheksanda kohaga, kuid kogus eilse päeva peale üha kiirust ning oli tänaseks hommikuks ennast juba neljandaks võidelnud.

Laupäeval tuli Kaur rajale veelgi kiirema tempoga ja noppis ralli seitsmendal kiiruskatsel ka katsevõidu. Järgneval katsel sõitis ta välja kolmanda aja ja tõusis kolmandaks. Tundus, et sinna ta ka jääb, sest võidu eest heidelnud soomlased Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa jäid liiga kaugele.

Kuigi Lindhom juhtis rallit esimesest kiiruskatsest alates, siis eelviimasel ehk üheksandal kiiruskatsel möödus Asunmaa temast. Viimasel katsel tegi ta eksimuse, mis läks lõpuks maksma pea 12 minutit ja sellega koha ka kõrges mängus. Kaur lõpetas selle teisena ja sai lõpuks ka ralli üldarvestuse teise koha. Võidu võtnud Lindholmile kaotas ta 1.23,7.

Eestlastest olid rajal ka Roland Murakas - Kalle Adler ja Priit Koik - Kristo Tamm. Ford Fiesta Rally2-ga sõitnud Murakas lõpetas võistluse 22. kohal, samuti Ford Fiesta Rally2-ga rajal olnud Priit Koik jäi 30. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles