Kokkuhoidev biatlonipere: karantiinis viibiv äss saab tänu konkurendile jalad vormis hoida ja meelt lahutada

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Eduard Latõpov.
Eduard Latõpov. Foto: Olivier Chassignole/AFP/Scanpix

Venemaa üks paremaid meeslaskesuusatajaid Eduard Latõpov nakatus hiljuti Saksamaal koroonaviirusse ning on praegu karantiinis. Aga sakslasest semu Erik Lesser on meie idanaabri elu teinud veidigi mõnusamaks.

Kui juba varem oli teada, et Lesser andis Latõpovile oma velotrenažööri, siis Venemaa biatloniliidu kodulehel avaldatud loos lisas sportlane, et sakslane loobus konkurendi heaks ka oma Nintendo Switchi mängukonsoolist. Kõik selleks, et Latõpov saaks mõtted mujale viia ja end vaimselt turgutada.

Latõpovi sõnul teavad nad Lesseriga teineteist juba pikka aega. «Kohtusime tänu Anton Babikovile. Me ei räägi väga palju, sest minu inglise keel on kehv, kuid teretame ja õnnitleme teineteist alati. Mõned sõnad vahetame ikka ka.»

Venelase sõnul tunneb ta rõõmu, et laskesuusaperes on nii toredaid inimesi nagu Lesser. «Olen talle abi eest väga tänulik,» kordas Latõpov, kes on sündinud Valgevenes Grodnos, lõpetuseks.

Latõpov nakatus koroonasse veidi enne eelmisel nädalal peetud Oberhofi MK-etappi. 27-aastane venelane on tänavu olnud väga heas hoos ning kuigi ühtegi etappi pole ta võitnud, on Latõpov individuaalvõistlustel jõudnud kaks korda poodiumile ja saanud halvimal juhul «kõigest» 12. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles