Djokovic kaotas kohtus ning peab Austraaliast lahkuma (9)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: JAMES ROSS/AP/SCANPIX

Austraalia föderaalkohus kinnitas, et tenniseajaloo ühe parema meesmängija Novak Djokovici kaebus tema riigist välja saatmise kohta on tagasi lükatud.

Föderaalkohtu juht James Allsop lisas, et otsuse konkreetsed tagamaad tuuakse kirjalikus vormis järgnevatel päevadel avalikkuse ette võimalikult kiiresti. Allsopi sõnul ei kaalunud kohus, kas immigratsiooniministri Alex Hawke'i isiklik otsus Djokovici viisa reedel uuesti tühistada oli õige või vale. Nad kaalusid, kas Hawke'i otsus oli seaduspärane.

Otsusega on Djokovici viisa lõplikult tühistatud ning ta peab riigist lahkuma. Ta ei tohi kolme aasta jooksul riiki naasta, ehkki selle kohta võimalik saada erand. Vaadates aga Austraalia viimaste aastate ranget piiripoliitikat ja Djokovici ümber käinud mäsu, on raske näha, et serblane peaks erandi saama. 

Muide, vaid paar tundi tagasi avaldati homme algavate Austraalia lahtiste esimese päeva mängukava, kus Djokovic pidi peaväljakul kohtuma kaasmaalase Miomir Kecmanovićiga. 

Möödunud nädala kolmapäeval Austraaliasse saabunud kaitsepookimata Djokovic sai piiripunktis teada, et tema viisa on kehtetuks tunnistatud. Djokovicil polnud küll viisa jaoks vajalikku vaktsiinipassi, kuid sai tänu koroonaviiruse läbipõdemise tõendile riiki sisenemiseks eriloa. Piirivalve jaoks polnud serblasele meditsiinilise erandi andmine aga piisavalt tõendatud.

Djokovic paigutati seejärel immigrantide kinnipidamiseks mõeldud hotelli, kust ta vabanes esmaspäeval, kui kohus tühistas Austraalia valitsuse otsuse tema viisa kehtetuks tunnistada. Ent reedel läks Hawke'i otsusega kogu trall uuesti lahti.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles