Tuntud väljaanne: paljud tipptennisistid on pahased ega tahtnud vaktsiini (18)

Copy
Novak Djokovic on üks neist tipptennisistidest, kes pole kaitsepoogitud.
Novak Djokovic on üks neist tipptennisistidest, kes pole kaitsepoogitud. Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Väljaande Sports Illustratedi tennisežurnalist Jon Wertheim väidab allikatele tuginedes, et mõni kuu tagasi oli enamik tennise meeste tipust koroonaviiruse vastu vaktsineerimata.

Wertheimi väide põhineb talle lekitatud USA lahtiste ja meeste tennise katuseorganisatsiooni ATP dokumentidel, mille järgi oli eelmise aasta USA lahtisteks (toimusid 30.08–12.09) meeste edetabeli esisajast vaktsineeritud 48 tennisisti.

Hiljuti teatas ATP, et Austraalia lahtiste eel on maailma esisajast vaktsineeritud suisa 97 sportlast. Üks nendest, kes pole kaitsepoogitud, on maailma esireket Novak Djokovic, kes kaotas täna Austraalia kohtus ja peab riigist lahkuma.

«On mängijaid, nagu Andy Murray, kes räägivad tervishoiutöötajate ohverdustest ja laiema pildi vaatamisest, kuid arvan, et ta on vähemuses. Paljud mängijad on pahased ning mõtlevad, et nad ei tahtnud vaktsiini,» lisas Wertheim.

Kui ajakirjaniku info peab vett, oleks mõistagi huvitav teada, miks pole vaktsineerimine meestennistide hulgas popp. Kindlasti leidub neid, kes on põhimõtteliselt kaitsepookimise vastu, kuid küllap on neidki, kes kardavad tüsistusi, mis võivad karjäärile panna tugeva põntsu.

Tagasi üles