Laskesuusatäht võitleb depressiooniga: ma ei häbene sellest rääkida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Emilien Jacquelin
Emilien Jacquelin Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Kolmekordne laskesuusa maailmameister Émilien Jacquelin hoiab MK-sarja kokkuvõttes küll kolmandat kohta, kuid see ei tähenda, et prantslase elu oleks lust ja lillepidu. 

Suusarajalt võib see küll säärasena paista, kuid tegelikult võitleb 26-aastane Jacquelin pidevalt depressiooniga.

«Ma olen depressioonis ega häbene sellest rääkida. Mul on keeruline enda mõtetega toime tulla. Võistlustel ajal keskendun ainult oma tööle ja nendele ootustele, mis minu õlgadele on asetatud, mistõttu ei naudi ma edu,» sõnas Ruhpoldingu sprindis alles 53ndaks tulnud prantslane.

Jacquelin on küll üritanud probleemiga tegeleda ja mõtteviisi kunstlikult muuta, kuid leiab ennast ikka ja jälle olukorrast, kus tunneb, et kõik teised hindavad teda. 

Kui prantslaselt uuriti, kas ta mental coach'i ehk vaimse treeneri peale pole mõelnud, kostis ta: «Ma ei tea. Võib olla mitte mental coach'i, aga pigem juba psühholoogi abi.» 

Jacquelinil tuli tänavuse hooaja eel sealjuures tegeleda ka tõsisemat sorti tagasilöögiga, kui ta kukkus suvel rattaga sõites. Seda lausa nii õnnetult, et murdis küünarluu ja pidi käima operatsioonil, mistõttu tuli tema hooaja ettevalmistusse kuu aja pikkune auk.

Kui prantslaselt nüüd aga oma hooaja kohta uuriti, lausus ta, et on suures plaanis oma etteastetega rahul ning ootab väga eelseisvaid Pekingi olümpiamänge.

Meeste MK-sarja üldseis:

Meeste MK-sarja üldseis.
Meeste MK-sarja üldseis. Foto: IBU

Mis on depressioon?

Depressioon on püsivalt väljendunud meeleolu alanemine, millega kaasneb elurõõmu kadumine, energia vähenemine ning mille tulemusena langeb toimetulekuvõime ja elukvaliteet.

Kui sul on mõni vaimse tervise teemaline küsimus, võid pöörduda näiteks peaasi.ee nõustajate poole

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles