Kristin Kuuba võitis Tallinnas maailma edetabeliturniiri

Ville Arike
, reporter
Copy
Kristin Kuuba võitis kodupubliku ees kõik viis mängu.
Kristin Kuuba võitis kodupubliku ees kõik viis mängu. Foto: Dita Alangkara/Scanpix

Mullu peetud Tokyo olümpiamängudel ühe võidu ja 15. koha saanud Kristin Kuuba alustas uut aastat edukalt, võites Tallinnas peetud maailma edetabeli arvestusse mineva turniiri Estonian International.

Põnevas finaalis kaotas Kuuba Tai mängijale Thamonwan Nithiittikraile esimese geimi 19:21, kuid võitis teise 23:21 ja kolmanda juba 21:15. Mäng kestis mõne minuti üle tunni.

Maailma edetabelis 47. kohal asuv Kuuba oli turniiril asetatud esimesena, kuid see ei tähendanud ladusat liikumist võidu poole. Nii esimeses kui ka teises ringis võitis ta avageimi kõige napimalt ja alles teises geimis sai end paremini käima.

Veerandfinaal venelanna Anastassia Semjonovaga tõi jällegi tasavägisema teise geimi (21:14, 21:19) ning alles poolfinaal teise venelanna Maria Golubevaga möödus kindlalt Kuuba kontrolli all (21:14, 21:11). Finaalis sai ta end korralikult käima kolmandas geimis.

«Turniiri alguses on sisseelamine ikka keeruline, kodupubliku ees tuleb ka väike närv sisse. Ei taha vigu teha ja siis jääb mäng liiga passiivseks. Kui juba oma tempo kätte sain, läksid asjad kindlamaks. Kahe esimese ringiga sain pinged maha, poolfinaalis ja täna kolmandas geimis olin juba enda moodi,» kommenteeris Kuuba.

Tallinna turniir on küllalt madala kategooriaga, selle võit annab edetabelisse 2500 punkti. Kuuba kümme paremat arvesse minevat tulemust on kõik suuremate summadega. Ent tema sõnul on kodus võistlemine tähtis, see on teistmoodi.

«Olen üliõnnelik, publik annab väga palju juurde! Kui finaalis teise geimi kätte sain, tunnetasin, et kolmas geim on juba minu. Napp võit andis vaimselt väga palju juurde, vastane muutus viimases geimis ka ebakindlaks,» rääkis Kuuba esikohamatši kohta.

Ta siirdus sulgpalli nimel mõne kuu eest elama Taani ja jätkab seal. Koroonaprobleemide tõttu saab praegusel ajal aga võistelda loodetust vähem. Veebruari plaanitud Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused jäävad ära, samuti sellele järgnema pidanud turniir Hispaanias. Märtsis on aga järjest kavas tugevad võistlused Saksamaal, Inglismaal, Šveitsis ja Prantsusmaal ning nende nimel jätkab Kuuba tööd.

Teised põhiturniirile pääsenud eestlannad Helis Pajuste ja Catlyn Kruus langesid välja avaringis.

Meeste üksikmängus jõudis Raul Must kahe võiduga veerandfinaali, kuid kaotas seal venelasele Georgi Karpovile 22:20, 15:21, 14:21. Esikoha noppis prantslane Alex Lanier.

Naispaarismängus jõudsid sarnaselt Kuubale esimesena asetatud Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel poolfinaali, ent jäid seal dramaatilises heitluses 21:17, 16:21, 20:22 alla venelannadele Viktoria Kozõrevale ja Maria Suhhovale. Segapaarismängus jõudsid Rüütel ja Kristjan Kaljurand veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles