Vana armastuse juurde naasnud 44-aastane Janne Ahonen tõusis Soome meistrivõistlustel poodiumile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Janne Ahonen poseerimas oma pronksmedaliga fotograafidele.
Janne Ahonen poseerimas oma pronksmedaliga fotograafidele. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Kui Eestis šokeeris täna paljusid 42-aastane Tatjana Mannima, kes võitis naiste 10 km klassikasõidu ning lunastas nõnda Pekingi olümpiapileti, siis üle lahe Soomes elasid põhjanaabrid kaasa 44-aastase Janne Ahoneni tegemistele.

Nimelt otsustas vanameister aastaid kapinurgas tolmu kogunud hüppesuusad välja otsida ning ennast Soome meistrivõistlustel proovile panna. Tulemus? 110- ja 116-meetrised õhulennud, tänu millele riputati talle Soome meistrivõistlustel kaela pronksmedal.

Sealjuures ei vajanud 44-aastane Ahonen, kelle auhinnakapist võib leida koguni 12 tiitlivõistluste medalit, isegi stiilikohtunikke abi, et konkurente edestada, vaid ta tõusis pjedestaalile juba ainuüksi õhulendude punktidega. 

Pikemaid õhulende suutsid Lahtis pakkuda vaid Eetu Nousiainen ja Antti Aalto (121 ja 122,5 meetrit) .  

«Sõu sai üle elatud. Enam pole põhjust põnevust kuidagimoodi kruvida, sest tunne on hea. Nemad (Nousiainen ja Aalto - toim. olid minust selgelt paremad, kuid see [pronksmedal], on siiski ülimalt suur üllatus,» oli vanameistri lühikommentaar kodumaa meediale, enne kui ta – vanade aegade meeldetuletamiseks – dopingukontrolli viidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles