Jäähokitäht tunnistas end 12-aastase tüdruku seksuaalses väärkohtlemises süüdi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Reid Boucher (esiplaanil).
Reid Boucher (esiplaanil). Foto: Sergei Fadeichev/Scanpix

USA jäähokimängija Reid Boucher, kes tänaseks mängib KHLis Jaroslavli Lokomotivi meeskonnas, tuli lagedale jahmatava informatsiooniga, mis puudutas tema tegevust 11 aastat tagasi.

28-aastane Boucher tunnistas, et ta sundis 12-aastast tüdrukut endaga mitmel korral seksuaalakti. See kõik juhtus 11 aastat tagasi, mil hokimees oli 17-aastane.

2011. aastal kuulus Boucher USA hokikoondise noorte programmi, mille treeningkeskus asus Michiganis. Treeningutel osalemiseks tuli Boucher'l elada vahetusperes ning just tolle perekonna tütar oligi kannatajaks.

Väljaande Detroit Free Press sõnul määrati esialgu Boucher süüdi kõige raskema seksuaalkuriteo eest. Nõnda oleks võinud hokimees kuni 25 aastaks vanglasse minna.

Detsembris käis Boucher aga ütlusi jagamas ning tunnistas mineviku patud üles. Kohus arvestas kõiki asjaolusid ning taandas hokimehe teo kolmanda astme seksuaalseks ahistamiseks. Nõnda pääseb KHLis mängiv oluliselt kergema karistusega ning teda ei kanta sekusaalkurjategijate registrisse.

Kohtuniku Patrick Conlini sõnul läksid kergendavate asjaoludena arvesse Boucher' vanus, kui ta selle kuritoe toime pani ning juhtunust on väga palju juba möödas.

Tänaseks 23-aastane kannatanu on kohtuniku otsuses väga pettunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles