BLOGI ⟩ Meelekindlust näidanud Anett Kontaveit alustas hooaja esimest suurt slämmi kindla võiduga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit hooaja esimesel suure slämmi turniiril.
Anett Kontaveit hooaja esimesel suure slämmi turniiril. Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/Scanpix

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis alistas Anett Kontaveit (WTA 7.) tšehhitari Katerina Siniakova (WTA 48.) 6:2, 6:3.

Suuremat pinget jagus vaid settide algusesse. Mõlemal puhul jäi Kontaveit murdega taha ja 1:2 kaotusseisu. Pärast seda õnnestus Eesti esireketil vaikselt, kuid kindlalt oma mäng peale suruda. 

Siniakoval olid omad võimalused, kuid 25-aastase tennisisti närvid vedasid mitmel korral alt. Ka Kontaveit ei teinud ideaalset partiid, ent ta suutis ebaõnnestumistest üle olla ja tähtsatel hetkedel meelekindluse säilitada. Võiduks kulus üks tund ja 21 minutit. 

Kontaveit jääb teise ringi, mis peetakse ilmselt ülehomme, vastast ootama paarist Clara Tauson (WTA 39.) vs Astra Sharma (WTA 97.).

Enne mängu

Eesti esireket on varasemast viiest Siniakovaga peetud kohtumisest võitnud neli. Viimati jäi meie tennisist peale mullu oktoobris Moskvas.

2021. aasta lõpus hiilgavasse hoogu tõusnud Kontaveit testis vormi eelmisel nädalal Sydneys. Seal jõudis ta poolfinaali, kus tuli väga võrdses lahingus alla vanduda maailma neljandale numbrile Barbora Krejcikovale. 

Enne hooaja algust oli Kontaveidi suurim mure, kas ta suudab jätkata samal tasemel, millega aasta lõpetas. «Mul on hea meel näha, et olen jätkuvalt sel tasemel. Matš oli raske, see oli lahing, aga tundsin end väga hästi. Rasked ja tasavägised lahingud ongi need, mis teevad tennisest niivõrd põneva spordiala. Nautisin väljakul olemist ja jätsin sinna kõik,» sõnas ta pärast nappi kaotust Krejcikovale.

Austraalia lahtistele läheb Kontaveit vastu kuuenda asetusega. Kas see tekitab ka pingeid? «Ma ei tunne küll, et oleks kuidagi midagi teistmoodi. Olin ka siin turniiril kõrge asetusega (4. – toim) ega tundud, et see oleks erilist pinget tekitanud. Pinge on täpselt nii suur, kui suureks selle ise mõtled. Mul on hea meel, et olen mänge nautinud nagu ka eelmisel aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles