Venemaa staartreener põletab õpilased kiirelt läbi

Ville Arike
, reporter
Copy
Treener Eteri Tutberidze saadab jääle oma hetke parima õpilase Kamila Valijeva. Kui kaua püsib 15-aastane Valijeva orbiidil? Paremal on koreograaf Daniil Gleihengauz
Treener Eteri Tutberidze saadab jääle oma hetke parima õpilase Kamila Valijeva. Kui kaua püsib 15-aastane Valijeva orbiidil? Paremal on koreograaf Daniil Gleihengauz Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Kui ütled iluuisutamine ja naiste üksiksõit, mõtled Eteri Tutberidze. Tegemist on treeneriga, kelle õpilased Kamila Valijeva, Anna Štšerbakova ja Aleksandra Trussova hõivasid äsja Tallinnas lõppenud EMil kogu pjedestaali.

Sama trikki on tema hoolealused teinud ka varem. Teisalt kustuvad kõik Tutberidze käe all süttinud tähed kiirelt. Milles asi, uuris USA ajakirjanik David Lease, kelle mitmed väljaütlemised on Venemaal tekitanud paraja tormi.

Meie idanaabrid peavad teda Venemaa iluuisutamise vihkajaks. Lease on oma Youtube’i kanali saates «The Skating Lesson» kritiseerinud Tutberidze meetodeid, toonud esile venelannade nõrkusi, rääkinud kohtunike moosimisest ning ennustanud hooaja tähtsamate võistluste tulemusi. EMi eel rääkis Lease portaalile Lenta.ru, et paljude Tutberidze õpilaste näol on tegemist justkui robotitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles