Järjekordne transujuja tekitas palju pahameelt (2)

Christopher Krutto
Copy
Iszac Henig.
Iszac Henig. Foto: Iszac Henig/Instagram

Hiljuti tekitas USAs suurt pahameelt transujuja Lia Thomas, kes alistas kaks ülikoolirekordit. Nüüd on tõmmanud endale tähelepanu ka Yale'i ülikooli naiste ujumistiimi kuuluv Iszac Henig, kes isegi Thomase alistas.

Kui Thomase näol oli tegu mehega, kellest sai naine, siis Henigul on käsil vastupidine protsess. Nimelt soovib tema saada meheks. 

Henig triumfeeris 100 jardi vabastiilis ujumises ja 400 jardi vabastiilis teateujumises. Kaks võitu kirjutas enda nimele ka Thomas, kes kõrvaltvaatajate sõnul «vaevu üritas». 

20-aastane Henig saab võistleda naiste võistkonnas, sest otsustas hormooniravi lükata edasi. Ometi on ta juba mõningaid samme meheks saamisel teinud. Näiteks on ta lasknud eemaldada oma rinnad ja tõmbas oma ujumisriietuse pärast võidukat võistlust alla, näidates operatsioonist järele jäänud arme.

«Ma ei olnud selleks valmis. See kõik on segane. Ma ei suuda seda uskuda. NCAA peab midagi selle vastu tegema. Nad peavad teaduse võtma osaks otsustest ja diskussioonist,» rääkis üks vanem Daily Mailile. Teine ütles: «Mees purustas just naiste tiimi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles