Huvitav lüke: Eesti naiste koondise eesotsas alustas kaks peatreenerit

Postimees Sport
Copy
Eesti naiste jalgpallikoondise peatreenerid Sirje Roops (vasakul) ja Anastassia Morkovkina.
Eesti naiste jalgpallikoondise peatreenerid Sirje Roops (vasakul) ja Anastassia Morkovkina. Foto: EJL

Eesti naiste koondise peatreeneritena alustasid tööd Eesti läbi aegade parim naisjalgpallur Anastassia Morkovkina ning mängijana koondisse kuulunud ja ligi kümme aastat treenerina töötanud Sirje Roops.

Esmakordselt juhendavad Eesti täiskasvanute koondist naised ja esmakordselt on korraga ametis kaks peatreenerit. Eesti jalgpalli liidu (EJL) presidendi Aivar Pohlaku sõnul oli Eestist peatreenerite palkamine varem püstitatud eesmärk. «Juba siis, kui 2009. aastal Keith Boanas koondise peatreeneriks asus, seadsime eesmärgi kasvatada Eestist naissoost tipptreenereid,» rääkis Pohlak. Näiteks Sirje Roops oli üks nendest, kes Boanase käe all läbis 2015. aastal spetsiaalselt naiste jalgpallis töötavatele treeneritele korraldatud UEFA B kursuse.

40-aastane Anastassia Morkovkina tuli mängijana 15 korda Eesti meistriks ja valiti 8 korda Eesti parimaks naisjalgpalluriks. Eesti koondist esindas ta 75 mängus ja lõi 40 väravat. Morkovkina saavutas 14 korral naiste Meistriliiga parima väravaküti tiitli. Eduka koondisekarjääri eest autasustati teda EJLi hõbemärgiga. Oma treenerikarjääri alustas ründelegend 2018. aastal, kui asus oma pikaajalise koduklubi Pärnu JK naiste meistriliiga võistkonna eesotsa. Pärast seda tegutses ta Viimsi MRJK treenerina. Morkovkinal on omandamisel UEFA A treenerilitsents. Viimased viis aastat on ta kuulunud EJLi juhatusse.

29-aastane Sirje Roops on kogenud naisjalgpallur, kes kuulus kogu oma 15-aastase mängijakarjääri jooksul Tartu JK Tammeka naiskonda. Naiste koondist esindas ta 15 mängus. Roops alustas treeneritööd 2013. aastal ning alustab tänavu neljandat hooaega meistriliigas palliva Tammeka naiskonna peatreenerina. Roops on õppinud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas ja alustab 2023. aastal Euroopa kõrgeima kategooria treenerilitsentsi, UEFA Pro koolitust.

Naiste koondis koguneb uute peatreenerite juhendamisel esimest korda 28. jaanuaril treeninglaagriks. Naiste koondise aasta esimene kohtumine toimub 8. aprillil kell 19 Tallinnas A. Le Coq Arenal Kreeka vastu. Lepingud uute treeneritega kestavad kuni käimasoleva valiktsükli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles