WRC-kalendris haigutab tühjus

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak 2019. aasta Walesi rallil. Tegu oli viimase MM-etapiga, mis Suurbritannias on sõidetud.
Ott Tänak 2019. aasta Walesi rallil. Tegu oli viimase MM-etapiga, mis Suurbritannias on sõidetud. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

Autoralli MM-sari külastas Suurbritanniat viimati 2019. aastal. Kuigi tänavu loodeti WRC-tipud saareriiki tagasi viia, siis nüüd on see lootus kustunud.

Briti rallifännide jaoks äärmiselt kurb uudis hakkas levima juba hommikul ning peagi kinnitas seda ka usaldusväärne ralliportaal Dirtfish. Kusjuures augustis hetkel vaba olev kalendrikoht oligi portaali sõnul just Põhja-Iirimaal toimuma pidanud ralli jaoks mõeldud.

«Keskendume täielikult WRC-etapi 2023. aastal Suurbritanniasse toomisele,» ütles võistluse peakorraldaja Bobby Willis. «Suurbritannias ja Iirimaal on nii palju sõitjaid, kes seda väärivad – rääkimata organiseerijatest, rajajulgestajatest ja fännidest.»

«Kui meil on sõitjad nagu Craig Breen ja Elfyn Evans ning terve hulk noorukeid, siis peame neile koduetapi andma. Tahame kindlustada WRC-tuleviku Suurbritannias,» jätkas Willis.

Enne 2020. aastat oli Suurbritannias toimunud autoralli MM-sarja etapp igal aastal alates WRC loomisest 1973. aastal. Nagu tänapäeval tihti peale kipub olema, siis ka Põhja-Iirimaa etapile sai saatuslikuks raha puudumine.

Kuigi WRC Promoteri võistluste direktor Shane Larkin ei soovinud spekuleerida, kuhu WRC-sari plaanib nüüd augustis minna, siis variantide hulka kuuluvad ka Ieperi ja Monza rallid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles