Vähendatud koosseisuga Tartu Ülikool Maks & Moorits pidi alla vanduma Šiauliaile

Postimees Sport
Copy
Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Peamiselt koroonaviirusest tingitult vähendatud koosseisuga Tartu Ülikool Maks & Moorits pidas oma viienda Põhja-Euroopa korvpalliliiga mängu Liepaja etapil Šiauliai-7bet vastu. Suurepärase avapoolaja teinud tartlased väsisid teisel poolajal ning lõpuks tuli Leedu liigas neljandat kohta hoidvalt Šiauliailt vastu võtta 63:82 kaotus. Emmanuel Wembi kogus Tartu parimana 14 punkti ja 14 lauapalli.

Koroonaviiruse tõttu jäid koju Adomas Drungilas, Edmunds Elksnis, Märt Rosenthal, Hendrik Eelmäe ja vigastusest taastuv Aleksander Tassa. Oma võimaluse said esiliiga võistkonna mängijad Markus Kikkatalo ja Venemaalt esiliigasse testimisele tulnud Pavel Zahharov. Seega olid tartlased mängul üheksakesi, aga väga ebaharilikus koosluses.

Mängu avapoolaeg kulges sellest hoolimata Tartu taktikepi all. Robin Kivi tõmbas oma korvidega meeskonna käima ja sellest said kindlust kõik mängijad. Samuti suudeti leedukate vastu valitseda lauavõitlust ning poolajaks võideti see koguni 27:16. Avapoolaja lõpuks näitas tabloo Tartu 46:28 eduseisu.

Teisele poolajale tulid Antanas Sireika juhendatavad Šiauliai mängijad aga hoopis teise häälestatusega – kaitset keerati pingumale ning tabama hakkasid ka kaugvisked. Eimantas Stankeviciuse vedamisel vähendati jõudsalt vahet ja kolmanda veerandaja lõpuks oli juba tasamäng. Šiauliai hea hoog jätkus ka viimasel neljandikul, samas kui tartlaste mängumootor käis järjest lahjematel tuuridel. Lõppskooriks kujunes Šiauliai kindel 82:63 võit.

Ligi 39 minutit mänginud Emmanuel Wembi tõi meeskonna efektiivseimana 14 punkti, võttis 14 lauapalli ja andis neli korvisöötu. Avapoolajal hästi tegutsenud Robin Kivi arvele jäi 16 punkti. Oliver Suurorg lisas 14 punkti ja võttis viis lauapalli, Patrik Saal viskas 11 punkti. Tartu eest said käe valgeks kõik kaheksa platsil käinud mängijat.

Paulius Danusevicius oli Šiauliai resultatiivseim 21 punktiga. Meeskonna kapten Eimantas Stankevicius viskas 20 punkti ja võttis seitse lauapalli. Martynas Varnas kogus 10 punkti kõrvale ka 10 korvisöötu ning Gerald Armwood tõi 11 punkti ja noppis 12 lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul väsis õhuke tagaliin teisel poolajal. «Mängisime täna kaks väga erinevat poolaega. Avapoolajal mängisime head kaitset, kontrollisime lauavõitlust ja mängu tempot. Teisel poolajal hakkas tagamängijatel kütus otsa saama, visked ei läinud enam sisse ja kaotasime mängu üle kontrolli,» sõnas Mazurs.

Tartu meeskonnal on nüüd ENBLis kirjas kolm võitu ja kolm kaotust. Liepajas oleks pidanud mängima ka tšehhide Brno Basketiga, aga koroona tõttu nad Liepajasse ei sõitnud. Järgmises Eesti-Läti mängus kohtub Tartu Ülikool Maks & Moorits laupäeval, 22. jaanuaril Pärnus sealse Pärnu Sadamaga. Usutavasti on selleks mänguks juba read taas tugevamaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles