Väiksema eelarvega tenniseliit loobus peasekretäri teenetest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Kallasvee
Teet Kallasvee Foto: Toomas Huik

Raske seis majanduses ei ole puutumata jätnud ka Eesti Tennise Liitu, eelarve vähenemise tõttu ei jätka alaliidu peasekretärina enam Teet Kallasvee.





«Vastab tõele, et olen lahkumas,» kinnitas Kallasvee, ent ei soovinud sel teemal väga pikalt rääkida. «Nii üleüldine majandusseis kui ka see juhatuse otsus räägivad iseenda eest, ma ei oska midagi rohkemat öelda. Kuna otsuse tegi juhatus, peaksid nemad kommenteerima.»


«Loomulikult ei esitanud ma ise lahkumisavaldust, kuid sellest hoolimata läheme sõbralikult lahku,» täpsustas Kallasvee.



Eesti Tennise Liidu (ETL) president Urmas Sõõrumaa möönis, et tegelikult oli see otsus juba varem tehtud, kuigi ametlikult võeti vastu eilsel juhatuse koosolekul. «Rahalised võimalused on oluliselt muutunud selliste suurejooneliste plaanide, nagu meil olid, elluviimiseks,» tõdes Sõõrumaa Kallasvee lahkumist selgitades. «Plaanid ei ole muutunud, aga me saame oluliselt vähem kulutusi selle peale teha.»



Sõõrumaa hinnangul on tänavune eelarve möödunud aasta omast umbes 40 protsenti väiksem. «Mitte ainult tennise rahastamine ei ole vähenenud, vaid kogu spordi toetusraha on eelmise aastaga võrreldes kahanenud,» sõnas Sõõrumaa.



«Meie alaliit ajas muidu läbi kahe inimesega, peasekretäri ja sekretärineiuga, ent vahepeal kasvas koosseis nelja-viieinimeseliseks,» jätkas Sõõrumaa. «Nüüd peame olude sunnil natuke ridu koondama ja püüame kahe-kolme inimesega hakkama saada. Kuna meil olid Teeduga suurejoonelisemad plaanid, siis tema lahkub.»



Kallasvee jätkab ametis veebruari lõpuni, märtsist asub peasekretäri kohusetäitjana ametisse Allar Hint, kes siiani tegeles ETLi treenerite ja kohtunike toimkonnaga.



Kolmapäeval peavad Sõõrumaa ja ETLi kuldsponsori Tele 2 Eesti äriklientuuri ja sisuteenuste direktor Andres Jõesaar Tondi tennisehallis maha miljonimatši. Mõlemal mehel on partneriks noor tennisist – Jõesaarel Armand Levandi ning Sõõrumaal Kenneth Raisma.



Matši võitja otsustab, kuidas kasutab ETL Tele 2 miljonikroonist toetust. «Tele 2 tahaks rohkem noortele panustada, ent liit arvab, et võimalusi peaks tekitama ka natuke kogenenumatele,» selgitas ETLi pressitalituse juht Donatas Narmont. «Tekkis lahkheli ja siis otsustatigi, et teatud määral tehakse asjad väljakul selgeks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles