Aafrika Rahvuste karikal ajab üks skandaal teist taga

Christopher Krutto
Copy
Gaboni ründaja Aaron Boupendza lamab maas pärast Ghana mängijalt Benjamin Tettehilt saadud hoopi.
Gaboni ründaja Aaron Boupendza lamab maas pärast Ghana mängijalt Benjamin Tettehilt saadud hoopi. Foto: Kenzo Tribouillard/Scanpix

Kui novembris hakatakse Kataris selgitama jalgpallis maailma parimat koondist, siis praegu Kamerunis toimuval Aafrika Rahvuste karikal selgub, kelle rahvusesindus kroonitakse Musta mandri parimaks. Kuigi võistlus on põnev ja juba on sündinud nii mõnigi üllatus, siis tänavu on palju rohkem saanud tähelepanu turniiriga kaasnenud skandaalid.

Kuivõrd maailmas korraldab hetkel paksu pahandust koroonaviiruse omikrontüvi, siis ei olnud sellest pääsu ka Aafrika Rahvuste karikal. Korraldajad oskasid eeldada, et nii mõneski meeskonnas ilmselt kolle puhkeb – nii ka läks – ja seetõttu pandi reeglitesse, et kui tiimil on kasutada 11 tervet mängijat, siis peavad nad ka väljakule tulemas. Kusjuures väljakumängijatel ning väravavahtidel vahet reeglis ei tehtud. See tähendab, et halvema õnne korral peaks mõni tiim väravasse panema kas väljakumängija või siis platsile hoopis väravavahi. Tõsi, sellist olukorda pole turniiri esimese pooleteise nädala jooksul veel aset leidnud.

Ühelt poolt on korraldajate otsus arusaadav, sest Aafrika Rahvuste karikas toimub samal ajal Euroopa tippliigadega ja seetõttu oleksid viivitused ajakavas valusad, sest mängijad peavad varem või hiljem koduklubide juurde naasma. Ometi on see otsus saanud ka kriitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles