Eesti suusaorienteerumise koondis alustab laupäeval võistlemist EM-il Bulgaarias

Postimees Sport
Copy
2020. aasta EM-i sprinditeate pronksmedalistid – Mattis Jaama ja Daisy Kudre.
2020. aasta EM-i sprinditeate pronksmedalistid – Mattis Jaama ja Daisy Kudre. Foto: EOL

Eesti suusaorienteerujate paremik astub laupäeval võistlustulle Euroopa meistrivõistlustel Bulgaaria lõunaosas, Rodope mägedes asuva Chepelare linnakese lähistel. Tegemist on koondise esimese rahvusvahelise tiitlivõistlusega pärast mullust Käärikul toimunud MM-i, mis oli eestlastele läbi aegade edukaim – Daisy Kudre võitis individuaalselt kaks kulda ja hõbeda ning koos Mattis Jaamaga pronksi sprinditeates.

Eesti koondise ridades võistlevad Bulgaarias Daisy Kudre, Doris Kudre, Mari Linnus, Epp Paalberg, Kevin Hallop, Mattis Jaama, Sander Pritsik, Andres Rõõm ja Rimmo Rõõm. Koondise treener-esindaja on esimest hooaega rootslane Mattias Johansson. EM-i programmis on viis võistlusala: alustatakse sprindiga laupäeval, 22. jaanuaril, pühapäeval on kavas sprinditeade, esmaspäeval lühirada, kolmapäeval tavarada ja neljapäeval teatesõidud. Eelmisel EM-il kaks aastat tagasi Venemaal võitis Daisy Kudre pronksi lühirajal ja koos Mattis Jaamaga ka sprinditeates.

Võistlusmaastikud asuvad 1500-1800 m kõrgusel merepinnast ja rajad saavad olema mägised. Allpool Eesti koondise liidrite võistluseelsed mõtted.

Daisy Kudre: «Minu ülesandeks Bulgaarias on keskenduda enesekindlale ja täpsele kaardilugemisele, säilitada rahu ja hea tuju igas võistlusolukorras ning füüsiliselt pingutada nii kuis jaksan. Ees ootavad viis võistlust, mis on kõik mulle võrdselt tähtsad, samas tunnen, et võistluseelset pinget on vähem kui möödunud aastatel. Minu eesmärgiks sel hooajal on võita vähemalt üks tiitlivõistluste (EM- või MM-) medal, aga tulemustest rohkem soovin teha palju selliseid sooritusi, mis tooksid hea emotsiooni.»

Epp Paalberg: «Ootan EM-ilt eelkõige põnevat võistlusnädalat. Keskendun endale seatud eesmärkidele ning soovin teha kontrollitud, kiired ja stabiilsed sooritused. Usun, et oleme kogu tiimina tugevamad kui kunagi varem.»

Doris Kudre: «Võistlusnädal tuleb pikk ja raske, aga eesmärk on anda endast maksimum igal võistluspäeval. See tähendab, et tuleb keskenduda korraga ühele distantsile ja anda seal endast kõik. Loodan, et mu füüsiline vorm on tõusuteel, aga igal juhul on oluline olla kaardilugemises keskendunud ja tehniliselt väga hea.»

Mattis Jaama: «Peamiseks eesmärgiks olen sel hooajal võtnud küll märtsikuise MMi Soomes, kuid EM Bulgaarias on samuti oluline. Ettevalmistus pole kulgenud täitsa plaanipäraselt, kuid suures plaanis sellegipoolest hästi. Keskmäestiku tingimustes saavad võistlused mulle füüsiliselt keskmisest veidi raskemad olema, kuid olen selleks valmis. Ma pole seadnud endale otseselt finišiprotokolliga seotud eesmärke, kuid lõppu jõudes tahan olla rahul eelkõige oma tehnilise sooritusega ja samas tunda, et jätsin endast kõik rajale. Loodan, et saan pärast EMi öelda, et minu hooaja senine parim sooritus oli viimase nädala jooksul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles