1873 päeva pikkuse põua lõpetanud laskesuusataja sepistas MK-etapil suurüllatuse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Anton Babikov.
Anton Babikov. Foto: Hendrik Schmidt/AP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-karussell keerleb selle nädala lõpus Itaalias Anterselvas. Meeste 20 km individuaaldistantsi võitis venelane Anton Babikov, kes triumfeeris MK-sarjas individuaalselt viimati – see oli ka tema esimene võit... – 2016. aasta 4. detsembril ehk veidi enam kui viis aastat tagasi.

Viimased hooajad pole Babikovile kerged olnud ning ta on sõitnud ja lasknud ka näiteks Rahvusvahelise alaliidu IBU karikavõistlustel, kus võistleb üldjuhul biatlonimaailma teine ešelon.

Näiteks sel hooajal oli tänane Anterselva sõit Babikovile alles viiendaks MK-etapiks. Tõsi, tulemused pole olnud halvad, sest Oberhofi sprindis oli ta kuues ja jälitussõidus kümnes. Koos Kristina Reztsovaga võitis ta Oberhofis paarissegateate.

Täna ei eksinud Babikov lasketiirudes, kus üks eksimus võrdus ühe trahviminutiga, kordagi. Tarjei Bø (kaks eksimust) kaotas talle vaid 9,7, karjääri esimese individuaalse MK-poodiumi võtnud Karim Halili (1) 48,5 sekundit.

Stardis oli kolm Eesti meest. Rene Zahkna tegi karjääri ühe parema MK-stardi, teenides kahe möödalasuga 24. koha (kaotust võitjale 3.53,5). Kalev Ermits (4, +6.04,3) sai 48. ja Raido Ränkel (8, +9.25,6) 86. positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles