Aivar Pohlaku jõuline avaldus üllatas klubisid (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval teatas Eesti Jalgpalli Liit, et naiste koondise peatreeneriteks saavad Anastassia Morkovkina ja Sirje Roops. Uudisele pühendatud pressikonverentsil lõpus tegi alaliidu president Aivar Pohlak meeste tippklubisid puudutava jõulise avalduse.

Nimelt on meeste kõrgemate liigade juhendis juba aastaid sees nõue, et klubis peab olema ka naiste ja/või tüdrukute võistkond. Nüüd teatas Pohlak: «Oleme tippklubidele selgelt öelnud, et hakkame litsentseerimistingimuste punkti, mis käsib klubidel tegelda naiste jalgpalli arendamisega, võtma järgmisel kolmel aastal väga tõsiselt. Kõigile, kes punkti ei täida, teeme sel aastal jõulise märkuse, järgmisel aastal jõulise rahatrahvi ja ülejärgmisel aastal läheme punktide kallale, kui need asjad ei ole täidetud. Nägime, et selle olemusest kriteeriumina, mis on tugevalt soovituslik, ei ole tolku.»

Nõue kehtib kolme kõrgema liiga klubidele. Tänavustest meistriliiga klubidest oli mullu mõnes naiste liigas võistkond pooltel. Esindatud polnud Levadia, Paide, Kalju, Legion ega esiliigast ülespoole tõusnud Maardu. Küll on Levadial, Legionil ja Maardul olemas võistkonnad tüdrukute liigades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles