Suure edu käest andud Žalgiris sipleb Euroliiga mudas. Peatreener: sellise satsiga ongi raske võita

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jure Zdovc.
Jure Zdovc. Foto: Philippe Ruiz via www.imago-images.de/Scanpix

Kaunase Žalgirise nukker korvpalli Euroliiga hooaeg jätkus Istanbulis, kus jäädi võõral väljakul 67:73 alla kohalikule Fenerbahcele. 

Suurem osa kohtumises möödus Leedu klubi jaoks tegelikult hästi. Avaveerandil hoiti koduperemehed vaid seitsme silma peal ja algedu püsis pikalt. Kolmanda veerandaja keskpaigas pääseti juhtima lausa 17 punktiga (43:26). Sealt edasi aga kõik muutus.

Fenerbahce viskas viimase 15-16 minutiga 47 silma ja teenis marulise kodupubliku ees magusa võidu. Otsustava naela lõi Žalgirise kirstu Marko Gudurici kolmene 43 sekundit enne lõpuvilet, mis viis võõrustajad 69:67 ette. 

«Oli korralik lahing, aga kahjuks ei mänginud me võitmiseks piisavalt hästi. Olime tasemel umbes 35-36 minutit. Aga sellise rivistusega ongi raske [Euroliigas] võita. Olid omad võimalused, aga me pidanuks targemalt tegutsema nii kaitses kui ka rünnakul,» ütles Žalgirise peatreener Jure Zdovc pärast mängu. 

Leedu korvpalli au ja uhkus püsib kolme võidu ja 15 kaotusega Euroliiga viimasel real. Ateena Panathinaikosest lahutab üks võit, Berliini Albast juba kaks õnnestumist. Mis on hooaja teise poole eesmärk?

«Iga Euroliiga mäng on meie jaoks tähtis. Meie peamine siht on vältida viimast kohta. Palju mänge ootab veel ees, peame arenema,» sõnastas Zdovc.

Eile õhtul peeti veel neli kohtumist. Kaasani Unics alistas 70:64 Barcelona, Monaco sai 86:77 jagu Peterburi Zenitist, Madridi Real murdis 89:74 Berliini Alba ja Tel Avivi Maccabi pani 84:69 paika Piraeusi Olympiacose. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles