Uskumatu statistika: imelises hoos vanameister Sebastien Loeb purustab rekordeid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sebastien Loeb.
Sebastien Loeb. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Üheksa MM-tiitliga läbi ajaloo edukaim rallisõitja Sebastien Loeb taandus küll täiskohaga sõitmisest juba 2012. aastal, ent tänavune Monte Carlo etapp näitab, et oskused pole kuhugi kadunud. 

Vahemikus 2004–2012 üheksal korral järjest maailmameistriks kroonitud prantslane on viimastel aastatel kihutanud WRC-autoga rohkem oma lõbuks. Mullu ei käinud Loeb aga MM-etapil rajal kordagi, tänavu lõi ta käed M-Spordiga. 

Ülikogenud piloot tähistab 26. veebruaril 48. sünnipäeva. Aga vanus on tema jaoks vaid arv passis. Pärast viit kiiruskatset juhib Loeb koos uue kaardilugeja Isabelle Galmichega kindlalt Monte Carlo MM-rallit. Elfyn Evans jääb maha 10,6, Sebastien Ogier 13 sekundiga.

«Edu võti oli kõvasti suruda. Olud olid keerulised, mistõttu oli tähtis kiiresti sõita, aga leida samas ka tasakaal libedate ja kuivade kohtade vahel. Sain esiautost väga head infot. Õhtusteks katseteks ei kavatse ma midagi muuta, jätkan samamoodi,» rääkis päeva teiselt kohalt, Ogier'le 6,7-sekundilisest kaotusest alustanud Loeb lõunapausil. 

Ta tõusiski liidriks viienda kiiruskatsega, mis õnnestus võita. Ogier jäi sel katsel kaasmaalasele alla lausa 15,8 sekundiga ning pudenes esikohalt kolmandaks.

Aga tagasi Loebi juurde, kes nihutab taas rallimaailma piire. Ta sai enda nimele kaks järjekordset rekordit. 

Esiteks on Loeb nüüd 47 aasta, 10 kuu ja 26 päeva vanuselt vanim piloot, kes MM-etappi juhtinud. Varasem tippmark kuulus 1991. aasta Keenia rallist Björn Waldegårdile.

Teiseks lahutab ajast, mis Loeb juhtis esimest korda MM-rallit ja kõige hiljem ehk praegu, 20 aastat ja 2 päeva. Varem oli tippmark Stig Blomqvisti käes.

Jälgi Postimehe ralliblogist, mida Loeb suudab veel Monte Carlos korda saata! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles