Eesti-Läti korvpalliliiga võistkonnaga liitus 47-aastane Valmo Kriisa!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Valmo Kriisa.
Valmo Kriisa. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel nädalatel koosseisuga hädas olev Tallinna Kalevi korvpallimeeskond registreeris võistkonda 47-aastase Valmo Kriisa. 

Legendaarne tagamängija tegi tippkorvpalliga lõpparve 2017. aastal, ent on pärast seda mänginud Eesti madalamates liigades. Kriisa on viimastel hooaegadel esindanud teises liigas BC Viljandi vald/Eesti Maavara tiimi ja osalenud meesseeniorite meistrivõistlustel. 

Mais 48. sünnipäeva tähistav tagamängija keskmised näitajad on tänavu teises liigas 10 mänguga 26,9 punkti, 9 lauapalli, 5,8 resultatiivset söötu ja 3 vaheltlõiget. Ta on mõnel puhul jõudnud ka kolmikduublini. 

Nüüd leiab Kriisa nime nii Eesti-Läti liigas kui ka kohalikel meistrivõistlustel mängiva Kalevi mängijaterivist. Viimati käis ta sarnasel tasemel platsil (toona naabritega ühist liigat polnud) platsil 2017. aasta kevadel, esindades BC Valga-Valka/Maks&Mooritsat.

Pealinnaklubi abitreener Brett Nõmm kinnitas Postimehele, et Kriisa on võistkonnas. 

Kalevi peatreeneri Kalle Klandorfi sõnul jäi Kriisa silma siis, kui valiti detsembris teist korda Saku II liiga kuu mängijaks. «Vaatasime Valmo statistikat – viskas järjest üle 30 punkti ja mängis kuni 40 minutit, järelikult sel tasemel joosta jõuab,» ütles Klandorf korvpalliliidu koduleheküljele. «Meil mõni noorem mees ütleb juba viieminutilise mängu järel, et rohkem ei jõua. Kutsusime Valmo treeningule, vaatame, kuidas ta füüsiliselt vastu peab.»

Kalev hoiab kolme võidu ja 11 kaotusega Eesti-Läti liigas eelviimast, 13. kohta. Tõsi, 10.-12. positsioonil olevatel tiimidel on samuti kolm võitu. 

Lisaks Kriisale leiab Kalevi nimekirjast veel ühe uue mehe, kes pole veel platsil käinud. Korvialust peaks tugevdama 29-aastane, 201 sentimeetri pikkune ameeriklane Melsahn Basabe, kes Wikipedia andmetel mängis viimati Nicaragua liigas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles