Loeb tuli, nägi ja püstitas Montes kolm WRC-rekordit

Postimees Sport
Copy
Sebastien Loeb Monte Carlo MM-rallil Ford Puma Rally1 roolis.
Sebastien Loeb Monte Carlo MM-rallil Ford Puma Rally1 roolis. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb alustas pühapäevast rallipäeva parimal võimalikul moel, võites järjekordse katse. Nüüd on vanameistril Monte Carlost ette näidata 80 katsevõitu, mis on uus rekord.

Enne äsja lõppenud katset oli Loeb ühe pulga peal teise rallilegendi, kahekordse maailmameistri Walter Röhrliga, kes triumfeeris Monte Carlos neli korda. Aga kui näiteks tänavu on Monte Carlos 17 kiiruskatset, siis 1980. aastatel ehk Röhrli hiilgeajal oli neid kavas rohkem: 1982. aastal näiteks 32 ja kaks aastat hiljem 30. Selle võrra oli Röhrlil hõlpsam katsevõite koguda!

Loeb on tänavu Montes enda nimele haaranud veel kaks tippmarki. 47 aasta, kümne kuu ja 26 päeva vanuselt sai temast vanim piloot, kes MM-etappi juhtinud. Varasem tippmark kuulus 1991. aasta Keenia rallist rootslasele Björn Waldegardile (47 aastat, neli kuud ja 20 päeva).

Lisaks lahutab Loebi ajast, mil ta juhtis esimest ja viimast korda MM-rallit 20 aastat ja kaks päeva. Varasemalt oli tippmark teise rootslasest maailmameistri Stig Blomqvisti (18 aastat, 11 kuud ja 28 päeva) käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles