Suusatajad kui sidrunid: boss Välbe teab, kuidas neist mahl välja pigistada (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Murdmaasuusatajate mitmepäevasõit Tour de Ski sai tänavu palju kriitikat, sest selle formaat olla igav ja iganenud. Venemaa suusaliidu pealik Jelena Välbe andis oma nägemuse, mida võiks tuuriga teha.

«Mulle ei meeldi, et meil on tekkinud igasuguseid tuure. Pole ainult Tour de Ski, vaid Skandinaavia tuur ja veel mingid,» alustas Venemaal raadioeetris käinud olümpiavõitja.

«Tuuride osas häirib mind see, et me ei saa sportlasi vahetada. Oleme justkui pantvangid, isegi kui saame starti saata võimalikult palju sportlasi. Kui tuuri pole, näeme ühel päeval kedagi sprindis, järgmisel päeval kedagi teist distantsisõidul.

Lisaks on tuure hooaja jooksul liiga palju. Ma ei korraldaks Tour de Skid iga aasta. Teeksin selle väga-väga raskeks ja peaks seda aastatel, kui pole MMi. Teeksin selle kahe nädala pikkuseks, et kõigist mahlad välja pigistada nagu sidrunist. Arvan, et nii oleks tuur palju huvitavam.»

Tour de Skid on peetud alates 2006/07 hooajast. Meestest on enim võitnud šveitslane Dario Cologna, naistest poolatar Justyna Kowalczyk. Nad on triumfeerinud neli korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles