Janari Jõesaar on pärast pikka vigastuspausi end üha paremini kogumas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Janari Jõesaar (mustas).
Janari Jõesaar (mustas). Foto: nordphoto GmbH / Hafner via www.imago-images.de / Scanpix

Eesti korvpallikoondise üks võtmemängijaid Janari Jõesaar aitas Saksamaa kõrgliigas koduklubi Bayreuthi 94:92 võiduni Braunschweigi üle. 

Kohtumine kulges väga võrdselt ning pinget jagus lõpuni välja. Kodus mänginud Bayreuthile tõi võidu Sacar Animi 2+1 rünnak 6 sekundit enne lõpuvilet. 

Algviisikus platsile jooksnud Jõesaar teenis kõvasti mänguaega, 32 minutit ja 19 sekundit. Ta kogus küll 7 punkti, ent oli hädas visketabavusega. Mööda lendas ainuke lähivise ning kolmeseid sopsas vaid 6/1. Lisaks noppis ääremängija 4 lauapalli ja pani ühe bloki. 

Suvel Bayreuthiga liitunud Jõesaar sulandus tiimi väga hästi ja tõusis kohe põhitegijate sekka. Mured algasid aga oktoobris, mil ta andis esiti positiivse koroonaviiruse testi ning kuu lõpus vigastas hüppeliigest. Mängupaus venis ootamatult pikaks. 

28-aastane tartlane naasis platsile alles 8. jaanuaril. Sealt alates on ta kaasa teinud kolmes matšis. Õnneks pääses Jõesaar kohe uuesti võistkonna rotatsiooni ning minutid kasvavad iga mänguga. 

Viimases lahingus polnud meie mehel parim viskepäev, ent peatreener Raoul Korner usaldab teda. Jõesaar on öelnud, et täidab Bayreuthis sarnast rolli, mis eelmisel hooajal Kalev/Cramos. Ehk tuleb käia kõvasti lauas, visata kolmeseid, õigel hetkel läbi murda ning kaitses pingutada.

Jõesaar on seni kaasa teinud viies Saksamaa liiga mängus. Tema keskmine saak on 27,2 minutit, 9 punkti ja 4,6 lauapalli. 

FIBA Europe Cup'il jõudis Bayreuth vahegruppi. Eurosarjas on Jõesaar platsile jooksnud 3 mängus ja kogunud 25,5 minutiga samuti 9 punkti, aga laudade arv on veelgi suurem, 5,7.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles