27 või 31? Tippjalgpalluri vanus on taas küsimuse all

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Chancel Mbemba.
Chancel Mbemba. Foto: Sydney Mahlangu/BackpagePix/Sports Inc/PA Images/Scanpix

Portugali väljaanne Corriero de Manha kirjutab, et kohalikus jalgpallihiius FC Portos leiba teeniv kaitsja Chancel Mbemba ütles lähedastele sõpradele, et on sündinud 1990. aastal, kuigi seni oli teada, et mees tuli siia ilma 1994. aastal.

Seega on tekkinud küsimus, kui vana Mbemba tegelikult on: 27 või 31? Kui Kongost pärit mehe sünniaasta on nüüd küsimuse all, siis vähemalt pole see juhtunud sünnikuupäeva ehk 8. augustiga. Vähemalt mitte praegu.

See pole esimene kord, kui Mbemba vanus on küsimusi tekitanud. 2013. aastal kirjutas mainekas CNN, et erinevate paberite järgi on jalgpalluril neli erinevat sünnipäeva. Näiteks registreerisid tema kaks esimest koduklubi mehe sünniaastaks 1988.

Aga kui 2011. aastal oli Mbemba kutsutud Aafrika Rahvuste Karika valikmänguks Kongo koondisse, oli tema väidetavaks sünniajaks hoopis 1991. aasta 30. november. Euroopas on aga nii Newcastle United, Brüsseli Anderlecht kui ka Porto registreerunud ta sünniajaks 1994. aasta 8. august.

Enne 2015. aastal Newcastle'iga liitumist avaldas Mbemba, et käis oma vanuse tõendamiseks testidel. «Mina lihtsalt mängin jalgpalli. Minu sünniaja kohta on palju öeldud, aga tõestasin nüüd, mis see on,» sõnas ta. «Mõnikord on Aafrikas nii, et kui keegi näed, et keegi on edukas, siis üritatakse neile kaikaid kodaratesse visata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles