PM MONTE CARLOS ⟩ Kes on Loebi uus kaardilugeja? Elukutselt õpetajanna, hingelt kiirusekummardaja

Karl Mihkel Eller
Copy
Isabelle Galmiche.
Isabelle Galmiche. Foto: @World/M-Sport

Monte Carlo rallil suurepärast vormi näitav Sébastien Loeb tundub kui muutumatu suurkuju. Pane ta istuma millisesse autosse või võistlussarja tahes, ikka suudab ta võidelda võitude ja poodiumikohtade eest. Siiski-siiski. Üks asi on ajas muutunud, tema kõrval istub uus kaardilugeja – Isabelle Galmiche. Kellega on tegemist?

Laupäeva ennelõunal Monte Carlo ralli liidrikoha Sébastien Ogierile loovutanud Loebi kohta on lõuapoolikud öelnud, et vanameistri kõrvale võibki panna istuma sisuliselt jahukoti ning et Loeb teeb lihtsalt «tädile» sõitu. Tegelikult see nii ei ole. Kuigi MM-sarjas on Galmiche startinud seitsmel korral, siis Prantsusmaa teedel on tal kogemusi enam kui 200 rallil.

Kui Loeb teatas oma tagasitulekust WRC-sarja, kuid kinnitas, et tema sisuliselt eluaegne kaardilugeja Daniel Elena tema kõrval MM-sarjas enam ei istu, tõstatati küsimus – kes siis on piisava kogemuse prantsuse keelt valdav kaardilugeja, et istuda üheksakordse maailmameistri kõrvale? Monte Carlo ralli registreerimislehelt vaatas aasta alguses vastu Isabelle Galmiche’i nimi ja see pani paljusid kukalt kratsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles