Tuline kahju! Tänak on sunnitud Monte Carlos katkestama

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Hyundai rallitiim teatas, et Ott Tänaku jaoks on Monte Carlo MM-etapp läbi, sest auto sai 11. kiiruskatsel kannatada.

Kurja juur peitub ralli 11. katses, kus Tänak maadles jäistes ja lumistes oludes auto teel hoidmisega ning kui ühes vasakkurvis päästis ta masina järsakusse kukkumisest, siis seejärel sõitis tema Hyundai vastu valli. Ta tuli küll katse lõpuni, aga kaotas parimale 50,2 sekundit.

Tänak oli enne katkestamist üldarvestuses turvaliselt seitsmendal kohal. Monte Carlo ralli on Hyundaidele tervikuna olnud paras õudusunenägu, sest probleemide küüsis on olnud ka tiimi teised sõitjad Thierry Neuville ja Oliver Solberg. Neist viimast on seganud autosse tungiv suits, mistõttu kaotas ta näiteks kümnendal katsel korraks tähelepanu ja sõitis teelt välja.

«Kindlasti on vara veel selle auto jaoks, aga täna on võistlus ja valikut ei ole, tuleb olla valmis. Eks me teeme nii palju kui me suudame,» ütles Tänak neljapäeva õhtul Eesti ajakirjanikele laused, mis ütlevad rohkem kui tuhat sõna. Ta lisas, et võistkonnal on ka varuosade puudus.

Tänane katkestamine tähendab, et Tänak pole Monte Carlos korralikku tulemust kirja saanud viimasel kolmel hooajal. Tunamullu tegi ta hirmuäratava avarii ning eelmisel aastal tuli võistlus pooleli jätta rehvipurunemistest tingitud reegliterikkumise tõttu – Tänak ei jõudnud neljal rattal teenindusalasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles