VIDEO ⟩ Tänakule ja Evansile saatuslikuks saanud katse neelas ka Katsuta

Christopher Krutto
Copy
Takamoto Katsuta auto, mis jäi kraavi kinni.
Takamoto Katsuta auto, mis jäi kraavi kinni. Foto: Kuvatõmmis

Autoralli MM-sarja avaetapp Monte Carlos on nõudnud juba mitmeid ohvreid ja laupäeval tekitas eriti palju pahandust legendaarne Sisteroni katse, mis tänavu sõideti lühemalt ja kandis nime Saint-Geniez - Thoard. Kui esimesel läbimisel langesid seal suurest mängust Elfyn Evans ja Ott Tänak, siis teisel katsel sai see saatuslikuks Takamoto Katsutale.

Katsuta lasi jäistes oludes ühe kurvi pikaks ning libises nina ees teelt välja. Jaapanlane proovis küll oma masinat liikuma saada, kuid see ei õnnestunud ja peagi tõttasid talle appi ka pealtvaatajad. Kahjuks oli ta kinni nö vihmaveerennis ja seetõttu läks aega 12 minutit, enne kui ta uuesti liikuma pääses.

See tähendab, et tal läks paremini, kui tiimikaaslasel Elfyn Evansil. Ühes paremkurvis kaotas Evans oma Toyota üle kontrolli ning kaldus järsu kallaku peale. Ta üritas küll sealt välja sõita, kuid see esialgu ei õnnestunud. Lõpuks saadi auto küll kraavist kätte, kuid kaotust kogunes üle 20 minuti.

Saint-Geniez - Thoardi esimesel läbimisel vigastas Tänak masinat piisavalt, et ei saanud enam võistlust jätkata. Ta jõudis küll kiiruskatse lõppu, kuid sellele järgnenud rehvivahetusalasse ta enam ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles