PM MONTE CARLOS ⟩ Solberg: järgmine kord tuleb starti tulla ujumisprillide või gaasimaskiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Oliver Solbergi (Hyundai) jaoks on Monte Carlo ralli möödunud pisarate saatel. Asi pole selles, et kesised katseajad oleksid Rootsi litsentsi all sõitva norralase nii kurvaks teinud, vaid autosalongi tungiv mootorisuits ärritab silmi ning laupäeva õhtul hooldusalasse jõudes oli tal raske märgatagi, mitut sõrme Postimehe ajakirjanik talle näitab.

«Kolm või neli, ma ei teagi,» ütles Solberg naljaga pooleks (tõe huvides olgu märgitud, et püsti oli kaks sõrme – toim). «Vahepeal on kõik natuke udune, aga jõudsime tagasi ja olen selle üle õnnelik.»

Muide, Solberg on küll paremuselt teine Hyundai, kuid sellest pole kokkuvõttes suurt tolku, sest 10. kiiruskatsel sõitis ta kraavi ja oli seal kinni üle 30 minuti. Lõpuks sai ta tänu pealtvaatajate abile küll liikuma, kuid ajakaotusest ja autole saadud vigastustest polnud pääsu.

«Olen kõike proovinud. Ka ilma prillideta sõitmist, aga sellest polnud abi. Järgmine kord tuleb tõesti kasutusele võtta ujumis- või sukeldumisprillid. Või siis gaasimask, see on vähemalt kõige ohutum,» ei heitnud Solberg meelt ja viskas keerulise olukorra üle naljagi.

Suits on Solbergi auto salongi tikkunud sisuliselt esimestest kilomeetritest alates ning tundub, et tal tuleb sellega hakkama saada kuni pühapäeva pärastlõunani. Kuigi vahepeal vihjas ta ka võimalusele, et võib lausa katkestada, sest virvendava silmanägemisega täiskiirusel ralliautoga kihutada on ohtlik, siis laupäeva õhtul kinnitas ta, et see variant on siiski laualt maas.

«Tegelikult pole olukord nii hull. Ma olen 20-aastane ja ei mõtle (pikematele – toim) tagajärgedele. Tunnen, et mu keha on vahepeal kuidagi raske ja ka silmadel on mõnikord raske keskenduda. Kasuks see ei tule, vaatame, mis homme saab,» ütles Solberg.

Ühel kiiruskatsel suutis WRC TV kaameramees tabada momendi, kus Solberg kissitas vahetult enne starti silmi ning nägi välja väga kurnatud. «Vahepeal hakkasid enne katset pisarad voolama, sest valu oli lihtsalt nii tugev. Püüdsin nina kinni hoida. Katsestardid olid päris keerulised,» ütles Solberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles