Räikkönen avameelses intervjuus: F1 on võlts, mul on hea meel sellest s***st välja saada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: KAMRAN JEBREILI / POOL/SCANPIX

Möödunud hooajaga oma vormelikarjäärile punkti pannud Kimi Räikkönen tunnistas hiljutises intervjuus Autospordile, et mootorispordi kuninglik sari pole sugugi nii noobel kui väljast tundub.   

«Seal on nii palju asju, mis pole üldse loogilised. Vähemalt minu jaoks,» sõnas 42-aastane soomlane. «Seal toimub lihtsalt nii palju s***a. Me kõik teame seda, kuid mitte keegi ei ütle selle kohta midagi.»

«Seal on lihtsalt nii palju võltsi. Mul on hea meel ennast sellest viimaks distantseerida. Mentaalselt on väga hea viimaks sealt s**a seest välja saada,» jätkas Räikkönen ajakirjanik Luke Smithile antud intervjuus, mis sai peetud enne eelmise hooaja finaaletappi.

Kui 2007. aasta maailmameistrilt uuriti, miks seal asjalood siis nii käivad, oli vastus lihtne: raha. «Raha on muutnud kõike, see on nii igal alal,» ei salanud soomlane.

«Mida rohkem raha sa kusagile kühveldad, seda poliitilisemaks see muutub. See on üldine reegel igal pool, igas riigis, et eksisteerivad teatud mängud, mida sa lihtsalt ei tea, kuniks ise asja sees pole. Raha mängib selle juures suurt rolli, nagu ka võim. Inimesed lihtsalt tahavadki võimu juures olla,» kostis Räikkönen ning lisas et F1 pole enam ammu puhas võidusõit. «Nüüd hakkavad lihtsalt ka inimesed sellest aru saama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles