EMil osalenud Eesti iluuisutajate treener: BLM, soovahetajad ja koroonaviirus on ühe ja sama keti lülid

Ville Arike
, ajakirjanik
Copy
Treener Aleksandr Žulin (paremalt) rõõmustamas Tallinnas peetud EMil koos õpilaste Nikita Katsalapovi, Viktoria Sinitsina ja teise treeneri Pavel Durneviga kuldmedali võitmise puhul.
Treener Aleksandr Žulin (paremalt) rõõmustamas Tallinnas peetud EMil koos õpilaste Nikita Katsalapovi, Viktoria Sinitsina ja teise treeneri Pavel Durneviga kuldmedali võitmise puhul. Foto: Sergei Bobõlev/TASS/Scanpix

Nädalapäevad tagasi Tallinnas lõppenud Euroopa iluuisutamise meistrivõistlustel 20. koha saanud Eesti jäätantsupaari Solene Mazingue – Marko Jevgeni Gaidajenko üks juhendajatest Aleksandr Žulin on kõva suuvärgiga mees ja ütleb arvamuse välja kõige kohta. Hiljuti rääkis ta karmilt esimese avalikult mittebinaarse sportlasena taliolümpiale mineva USA iluuisutaja Timothy LeDuci kohta, lisaks on selgelt vastu sugu vahetanud meeste osalemisele naiste võistlustel.

«Minu seisukoht on selge: kui tüdrukud tahavad saada poisteks ja võistelda meeste seas, on see mulle vastuvõetav. Kui aga mehed lähevad naiste võistlustele, on see täiesti ebaõiglane,» ütles Žulin mullu augustis, mil rahvusvaheline uisuliit (ISU) teatas lubab soovahetajatel võistelda koos oma uue soo esindajatega. Tõsi, kui naised tahavad võistelda meeste seas, piisab neile sellest, kui ütlevad ISU-le, et tunnevad end mehena. Need mehed, kes end naisena tunnevad, peavad saavutama teatud testosteroonitaseme.

Žulin lisas samas intervjuus portaalile championat.com, et teda ei üllata enam miski. «Kõik see langeb kuidagi kokku: BLM, soovahetajad, koroonaviirus. Need on ühe ja sama keti lülid. Maailm on läinud hulluks ja voolab kuhugi. Arvan, et naiste uisutamisse ei tule palju soovahetajaid, hea tulemuse saavutamiseks peaksid nad meeste seas olema esiviisikus. Praegu ei suuda ma endale niisugust asja ette kujutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles