Estil meenutas 0,2-sekundilist kaotust Veerpalule: ma ei tea, kas ta kasutas siis dopingut

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Frode Estil.
Frode Estil. Foto: Toomas Huik

Norra murdmaasuusataja Frode Estil meenutas 2001. aasta Lahti MMil allajäämist Andrus Veerpalule.

Veerpalu karjääri esimene MM-tiitel tuli ülipõnevas võistluses, kus eestlasel õnnestus 30 km klassikasõidus edestada norralast vaid 0,2 sekundiga. Tolles mälestusväärses võistluses teenis kolmanda koha venelane Mihhail Ivanov.

«Jäin oma suusatamisega rahule. Ma ei tea, kas Andrus kasutas siis dopingut,» lausus Estil Soome väljaandele Ilta Sanomat.

Dopingupatused sportlased on Estilil hingel. Näiteks 2002. aasta Salt Lake City olümpial jagas ta topeltjälitussõidus kaasmaalase Thomas Alsgaardiga hõbemedalit, ent tõusis pärast Johann Mühleggi positiivset dopinguproovi kullale.

Nii jäi tal saamata olümpiavõiduga kaasnev esmane emotsioon. Ka medalit tuli tal tükk aega oodata. Samamoodi juhtus ka aasta varem ehk 2001. aasta Lahti MMil, kus Norra teatenelik tõusis pärast Soome diskvalifitseerimist kullale.

«Pean ütlema, et medalid, mille teenisin 2001. ja 2002. aastal ei tundu samad nagu teised medalid. Kuigi sõitsin neil võistlustel hästi,» lausus Estil, kelle auhinnakapis on kaks olümpiakulda ja -hõbedat ning viis MM-kulda, -kaks hõbedat ja kolm -pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles