F1-maailma kolm kõige rikkamat tiimi mässavad

Copy
Üheks niiditõmbajaks on Red Bulli meeskond.
Üheks niiditõmbajaks on Red Bulli meeskond. Foto: ANTONIN VINCENT via www.imago-images.de/SCANPIX

F1 tegi läinud aastal läbi uuenduskuuri ning kolmel korral nähti ebatraditsioonilist nädalavahetust, mis sisaldas ka sprindivõistlust. Tänavu peaks sääraseid nädalavahetusi olema koguni kuus, ent F1 rikkamad meeskonnad tõmbasid sellele kiiresti pidurit.

Sprindivõistlused toimusid möödunud hooajal Silverstone'is, Monzas ja Sao Paulos. Tänavu peaks neid hoopis tulema kuus ehk võidusõidud muutuvad veelgi põnevamaks.

Uuendustega kaasnevad aga ka lisakulud. Kui tavapäraselt peaks laupäeval toimuma kvalifikatsioon, siis nüüd hoopis lühike võidusõit, kus kokkupõrke tõenäosus oluliselt suurem kui ajasõidus. Sestap ongi kulud suuremad, ent kehtestatud eelarvepiirang on suurtele meeskondadele pinnuks silmas.

Praegu on ühe sprindivõistluse jaoks F1 juhtkond arvestanud 2,65 miljoni euroga. McLareni tegevjuht Zak Brown hindab, et see number peaks olema vähemalt kolmekordne.

Praegu pole veel sprindivõistlusi hooaja kalendrisse kinnitatud, kuna kõigepealt peavad meeskonnad pidama hääletuse. Sprindivõistluste kinnitamiseks on vaja kaheksa meeskonna toetust. Arvestades, et F1 kolm suurimat, Ferrari, Mercedes ja Red Bull pole säärase asjaga nõus, siis jääb ilmselt kõik ka toimumata.

«See oleks küll väga häbiväärne, kui neid üldse ei tuleks,» sõnas Brown.

Kui peakski juhtuma, et tänavu sprindivõistlusi ei toimu, siis tulevad need suure tõenäosusega tagasi 2023. aastal. 

Tagasi üles