Tenniselegend Austraalia lahtistel tekkinud skandaalist: lihtsalt haletsusväärne! (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Shuai Pengi toetuseks kandsid Austraalia lahtistel mitmed pealtvaatajad vastavaid t-särke, mis korraldajate poolt siiski konfiskeeriti.
Shuai Pengi toetuseks kandsid Austraalia lahtistel mitmed pealtvaatajad vastavaid t-särke, mis korraldajate poolt siiski konfiskeeriti. Foto: Adam Hunger/SCANPIX

Austraalia lahtistel meistrivõistlustel keelasid korraldajad kanda pealtvaatajatel Hiina tennisisti Shuai Pengi toetavaid särke. Tenniselegend Martina Navratilova peab seda häbiväärseks käitumiseks.

Austraalia tenniseliit, kes korraldab ka aasta esimest slämmiturniiri, keelas järsult pealtvaatajatel kanda t-särke, kus oli kirjas «Kus on Shuai Peng?». Isegi kui publikust otsustas keegi säärase särgiga tribüünidele tulla, siis lasid korraldajad turvameestel need konfiskeerida. 

Peng on endiselt avalikkuse eest peidus olnud ja seda alates möödunud aasta novembrist, mil ta Hiina endist asepeaministrit vägistamises süüdistas. Ta on küll väidetavalt iseseisvalt sotsiaalmeediasse postitanud, ent inimesed kahtlevad tema heaolus.

Austraalia tenniseliit selgitas t-särkide konfiskeerimist ja keelustamist järgmise punktiga: «Meie piletimüügis kehtivate reegite järgi pole pealtvaatajatel õigus kanda poliitiliste sõnumitega riideid ega plakateid.»

Endine maailma esireket Navratilova peab sellist käitumist häbiväärseks ja arusaamatuks. «See on haletsusväärne. Näib, et ainult WTA seisab üksinda selle asja eest,» lausus Navratilova.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles