Pika karistuse saanud hokimees Sildre süüdistab kohtunikku laimamises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olle Sildre
Olle Sildre Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Jäähokiliit määras Eesti meistrivõistlustel osaleva klubi HC Panter/Purikad mängivale treenerile Olle Sildrele kohtuniku verbaalse ründamise ja ähvardamise eest hooaja lõpuni kestva võistluskeelu. Sildre ei ole karistusega nõus, süüdistab kohtunikku laimamises ning kavatseb anda juhtumile õigusliku käigu.

Hokiliidu distsiplinaarkomisjon avaldas täna otsuse 12. veebruaril HC Panter/Purikad ja Viru Sputniku vahelise kohtumise järel aset leidnud vahejuhtumi osas, kui Sildre käitus kohtuniku Toivo Tilku kirjaliku rapordi järgi ebasportlikult. «Ta sooritas verbaalse rünnaku mängu vilistanud kohtuniku vastu ning ähvardas teda füüsilise vägivallaga,» seisab komisjoni otsuses.

Komisjon otsustas määrata Sildrele võistluskeelu 2011/12 hooaja lõpuni ning rakendada keeldu katseajaga ka hooajal 2012/13 mängudeks. Sildre ei tohi osaleda ükskõik mil moel HC Panter Purikate meeskonnapingil hooaja 2011/12 allesjäänud mängudes.

«Olle Sildre puhul on raskendavaks asjaoluks, et kohtunikku rünnanu on üheaegselt nii rahvuskoondise (U20) kui  lastetreener, kelle eetilised väärtused peaksid olema eeskujuks nii oma meeskonna siseselt kui kogu hokiüldsusele suunatult ka üldisemas plaanis. Olle Sildre vastutust suurendasid antud mängus nii treeneriameti pidamine kui meeskonna kapteni  rollis esinemine,» märgitakse otsuses lisaks.

Sildre ei ole aga määratud karistuse ega kohtunik Toivo Tilku poolse olukorra kirjeldusega sugugi rahul. HC Panter/Purikad kodulehel avaldatud avalikus kirjas kinnitab Sildre, et ei ole Tilkut ähvardanud, samuti ei olevat ta Tilkut kohtunike riietusruumi ees oodanud.

Ka teeb Sildrele pahameelt, et distsiplinaarkomisjon ei nõudnud temalt enne otsuse langetamist kirjalikku selgitust ega andnud talle tutvumiseks ja vastulause esitamiseks Tilku poolt koostatud raportit. «Samuti ilmneb Eesti Jäähoki Liidu poolt saadetud Distsiplinaarkomisjoni otsuses nr 3., et otsus minu karistamise kohta on vastu võetud 15.02.2012 ehk päev enne minupoolsete selgituste ärakuulamist, mis leidis aset 16.02.2012 kell 11:00 Premia jäähallis,» seisab Sildre avalduses.

Sildre on seisukohal, et inimese vägivallaga ähvardamine on väga tõsine õigusrikkumine, ent kui kedagi süüdistatakse aluseltult, siis peab süüdistaja ka ise selle eest vastutust kandma.

«Tilku süüdistab mind oma raportis kriminaalkuriteos, mida ma ei ole sooritanud. Tegemist on sihiliku laimamise, alusetu süüdistuse ja minule otsese kahju tekitamisega, lisaks määrib sedavõrd tõsine väljamõeldud süüdistus avalikkuse ees minu head nime,» kirjutab Sildre. Sellega ei kavatse Sildre aga piirduda, lubades anda juhtunule õigusliku käigu ning esitada Tilku suhtes avaldus alusetus laimamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles