Austraalias kaheksa parema seas langenud Kanada tenniseäss süüdistas kohtunikke korruptsioonis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Denis Šapovalov.
Denis Šapovalov. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Austraalia lahtistel nähti meeste üksikmängu veerandfinaalis tõelist maratonmatši. Nimelt läks Rafael Nadalil ja Denis Šapovalovil võitja selgitamiseks enam kui neli tundi, ent lõpuks jäi peale ikkagi 21. slämmivõitu jahtiv Nadal.

Kanada tenniseäss oli mõistagi pärast kohtumist väga pettunud. Ta tuli kahesetilisest kaotusseisust välja ning omas kohe viimase seti alguses murdevõimalust. Ent siiski suutis endine maailma esireket säärasest seisust võidukalt väljuda.

Šapovalovil käisid emotsioonid mitmel korral üle pea ning ta purskas need vihast ka kohtuniku suunal välja. Talle ei meeldinud Nadali viivitamine enne esimest pallingut. Tennises on reegel, et mängija peab suutma 30 sekundi jooksul enda esimese servi sooritada. See reegel kehtestatigi enamasti just Nadali pärast, kuna hispaanlasel läks tihtipeale servimisele enam kui minut aega.

«Ma nägin, et vaatasid kella ja Nadal polnud veel servimist alustamas. Ta polnud valmis mängima ning sellele peaks karistus järgnema,» sõnas kanadalane kohtuniku suunas, kes tõesti tunnistas, et Nadal polnud valmis veel mängima, kui 30 sekundit möödas oli.

«Kas sa teed hetkel nalja? Te olete kõik korrumpeerunud.»

Pärast säärast vihastamist tuli ka Nadal uurima, mis täpsemalt muret valmistab. Pärast vestlust suutsid mõlemad siiski rahulikult mängu jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles