Selgroolülid, reie ja põlve murdnud suurtuuride tšempion läbis rasked operatsioonid

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Egan Bernal.
Egan Bernal. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Treeningul bussile otsa sõitnud ning rängalt vigastada saanud jalgrattur Egan Bernal läbis kaks operatsiooni, mis arstide sõnul õnnestusid.

2019. aastal Tour de France’i ning mullu Giro d'Italia võitnud 25-aastane kolumbialane oli parasjagu koduklubi Ineosiga Gachancipase linna lähistel treeninglaagris, kui sõitis 65 km/h juures otsa tee ääres seisnud bussile.

Bernal ei kaotanud õnnetuse tagajärjel küll teadvust, kuid vigastas Sabana ülikooli kliinikumi teatel rindkeret, kaela, jalgu ja selga. Operatsiooniga fikseerisid arstid tema murdunud selgroolülid ning vältisid loodetavasti püsivaid seljaajukahjustusi.

Enne neurokirurgilist operatsiooni käis Bernal veel ortopeedilisel lõikusel. Ineosi kinnitusel vigastas rattur lisaks selgroole veel paremat reieluud, paremat põlvekedra, rindkere, kopsu ning roideid. Vähemalt järgmised kolm päeva viibib rattur intensiivravis.

«Arstid suutsid eile kahe erineva operatsiooniga stabiliseerida tema selgroo ning parema jala. Nüüd on ta intensiivravis, kus tegeletakse järgmiste vigastustega,» teatas Ineos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles