Legend lahkub: Leedu korvpallisõbrad said kurva uudise

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mantas Kalnietis.
Mantas Kalnietis. Foto: Julius Kalinskas/Scanpix

Leedu korvpallikoondises 95 kohtumist pidanud 35-aastane Mantas Kalnietis lõpetas koondisekarjääri.

Kaptenirolli täitnud Kalnietis hoiab Leedu koondise kõigi aegade edetabelis esikohta korvisöötude (484) ning kuuendat kohta punktide (950) arvestuses.

Temast rohkem on kodumaa koondist esindanud vaid Gintaras Einikis (106 mängu), Šarūnas Jasikevičius (104) ja Saulius Štombergas (99).

«See otsus ei sündinud üleöö. Mul oli koondisega väga tore ja ma pole kordagi kõhelnud oma riigi eest välja astuda. Mul on vedanud, sest minu abikaasa ja lapsed tahtsid, et ma koondises mängiks. Mõnedel juhtudel soovitatakse võtta puhkus ja minna soojamaareisile, kuid minul oli vastupidi – minu perekond toetas Leedu eest mängimist,» lausus Kalnietis.

«Tegin sellise otsuse keerulise hooaja ja vigastuse tõttu, mis muutis minu karjääri suunda. Lõpuks tulevad niikuinii peale mängijad, kes mind asendavad. Olukord pole nagu vanasti, kui meil polnud ühtegi mängujuhti. Praegu on meil palju andekaid noori. Minu aeg on tagasi astuda, olen selle otsusega rahu teinud,» lisas Kalnietis, kes jätkab klubikarjääri Kaunase Žalgirises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles