Laskesuusatamise EM-tiitel rändas Venemaale, eestlannad kõrgest mängust kaugel

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kadri Lehtla.
Kadri Lehtla. Foto: Jarek Jõepera/ELSF

Saksamaal Arberis jagatakse tänavused laskesuusatamise EM-tiitlid. Naiste 15 km individuaalis suutis kuldmedali võita venelanna Evgenija Burtasova. Kadri Lehtla saavutas parima eestlannana 51. koha.

Laskesuusatamise EMil osalevad enamasti B-koondised ning tugevamad sportlased on teel Pekingi olümpiamängudele. Tase on sellele vaatamata kõrge, sest tippriikide konkurents on lihtsalt nõnda tihe.

Naiste 15 km individuaalis suutsid ennast parimast küljest näidata Venemaa koondislased. Esinelikusse kuulus koguni kolm venelannat.

Kuldmedali noppis puhaste paberitega lasketiirud läbinud Evgenija Burtasova, kes edestas finišis ühe eksimuse teinud rumeenlannat Alina Stremousi 12,1 sekundiga. Pronksmedali sai kaela Burtasova koondisekaaslane Natalia Gerbulova, kes jäi võitjast 16,4 sekundi kaugusele.

Eestlannadest olid täna rajal Kadri Lehtla ja Grete Gaim. 36-aastane Lehtla tegi lasketiirudes kokku kolm eksimust ning jäi võitjast 5.46,9 kaugusele. See andis talle 51. koha.

Võistlus ebaõnnestus aga täielikult Gaimil, kes tegi lasketiirudes kokku kaheksa eksimust. 96 lõpetanu seas andis see täna 90. koha ning kaotust Burtasovale kogunes lõpuks üheksa sekundit vähem kui 13 minutit.

Eestlannadel on enda tulemust võimalus parandada juba ülehomme, mil peetakse 7,5 km sprint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles