Norra koondise medalilootus: olümpiale pääs on nüüd loterii

Karl-Joosep Küngas
Copy
Helene Marie Fossesholm.
Helene Marie Fossesholm. Foto: Jussi Nukari via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Norra murdmaasuusakoondise üks tegijaid Helene Marie Fossesholm avaldas, et koroonaviirus teeb olümpiamängudele pääsemise loteriiks.

Norra murdmaasuusakoondist tabas ootamatu ja halb üllatus, sest täna andsid positiivse koroonaproovi viiekordne maailmameister Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå. Arvestades, et olümpiamängudel sõidetakse esimene distants juba 5. veebruaril, siis kummalgi sportlasel ilmselt Pekingisse sõitmist pole.

«See on nakatunute jaoks väga kurb olukord. Tunnen meie sportlastele kaasa, sest see on ikkagi šokeeriv. Nüüd on olukord muutunud loteriiks. Ükskõik, kes võib selle haiguse endale saada ja olümpiamängudest suu puhtaks pühkida,» lausus Fossesholm Norra meediale.

20-aastane norralanna ise liiga palju murekohtadele ei mõtle ega karda ka nakatumist. «Milleks karta? Kui magada öösel halvasti ja muretseda, siis on haigus oluliselt kergem ka tulema. Püüan seetõttu rahulikult olla,» tõdes Fossesholm.

«Teen nõnda nagu spetsialistid ütlevad. Mul on hea meel, et ma pole koondise arstide seas. Hetkel pole neil ilmselt kuigi kerge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles